Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


Hur gör jag för att få all information?

JSKs huvudsakliga informationskanal är via s.k. nyheter på hemsidan. Du kan prenumerera på nyhetsuppdateringar vilket innebär att du får ett mail varje gång en nyhet publiceras. Du hittar en instruktion hur du gör här, eller så kan du titta på vår instruktionsfilm.

 .

TIPS! Det går även att prenumerera på nyheter på andra sidor tex Köp & Sälj. På så sätt får man ett mail varje gång nya annonser kommer ut.

I vissa fall skickar vi även mail till våra åkare/målsmän, därför är det väldigt vikigt att ni har registrerat rätt epost samt att båda föräldrarna är registrerade som målsmän (om ni båda vill ha mail).

Hur gör jag för att prenumerera på JSKs kalender?

Ja det kan vara praktiskt att få upp viktiga händelser på Klubben i sin egen kalender. Du hittar en guide här.

Vad bestämmer schemaläggningen o träningstider?

Schemaläggningen är ett ganska komplicerat arbete. Vi måste alltid göra flera överväganden, ingen grupp ska få de ”sämsta” tiderna, varje grupp ska träna både med grupper under den egna gruppens nivå men också med bättre åkare. Varje grupps tider ska distribueras över veckan så återhämtningen blir tillräcklig. Vi försöker se till helheten, till föregående säsong och till hur många åkare vi har i varje grupp. Detta är verkligen en mycket utmanande uppgift men vi hoppas att det över tid blir rättvist för alla.

Vad innebär färgindelningen på grupperna, vilken är ordningen?

 1. Skridskoskola
 2. Grön
 3. Vit
 4. Turkos
 5. Orange
 6. Gul
 7. Rosa
 8. Blå
 9. Röd

Vad gäller vid uppflyttning?

Uppflyttning innebär att en åkare flyttas ett steg upp till en ny grupp(färg). Det är alltid tränaren som beslutar om uppflyttning. Klubben försöker göra all uppflyttning vid ett givet tillfälle för att kunna administrera listor, fakturahantering och annat som är relaterat till gruppindelningen. Ytterst är det tränaren som bestämmer men uppflyttningen ska ske i dialog med både åkaren och dennes föräldrar i mån det är aktuellt.

Vad är märkestagning och hur fungerar det?

Märkestagning är en ett sätt att uppmuntra och visualisera sin framgång. Det är också ett sätt för tränaren att följa upp åkarens utveckling. Märkestagning gäller för Skridskoskolan, vit grupp och grön grupp. Märkestagningen sker vid bestämda träningar som kommuniceras till åkarna och deras föräldrar. Efter träningstillfället ges åkaren också möjlighet att köpa de s.k. "Leomärket" som åkaren är godkänd för men det är givetvis frivilligt.

Vill du veta mer om vilka märken man kan ta och vad som är förväntad nivå så står det mer på sidan 20 i foldern "Att vara konståkningsförälder" som ni hittar här.

Finns det någon samordning i varje grupp?

Nej det gör det inte (just nu), det är upp till föräldrarna i varje grupp (främst i de med yngre åkare) att samordna sig, tex via WhatsApp eller att ni delar kontaktuppgifter. Detta uppmuntras då vi kan öka samåkning till tävlingar och tester.

Vad gäller vid huvudskydd?

Det är tränaren som bestämmer när en åkare kan börja bära huvudskydd istället för hjälm.

Är åkarna försäkrade?

Alla aktiva och alla som tävlar är försäkrade upp till om med 31 augusti det år de fyller 16. 

Alla ideella förtroendevalda,ledarefunktionärertränare och domare är försäkrade då de utför uppdrag åt JSK. 

Detaljerna om försäkringen kan man läsa här.

Hur fungerar skridskoslipningen?

Att ha bra slipade skridskor är viktigt. Slipa hellre för ofta än för sällan. Klubben har därför en egen slip och flera utbildade slipare. För att få skridskorna slipade, gör så här:

 1. Märk upp dina skridskor med en märklapp (finns i gallerförrådet). Skriv ditt förnamn, efternamn, grupp, mobilnummer och ev. specialönksemål
 2. Lämna dina skridskor i backen "för slipning". Backen finns i vårt gallerförråd (åkarna vet oftast koden till gallerförrådet).
 3. Slipade skridskor lämnas tillbaka i "slipade"-backen som finns i samma utrymme
 4. Slipavgiften faktureras terminsvis.

Alla medlemmar (både åkare och familj) kan lämna skridskor för slipning!

När publiceras träningstiderna?

Så tidigt som möjligt inför varje säsong. Följ nyheter på hemsidan för mer information.

Vad gäller vid parkering?

JSK har ingen parkering. All parkering sker på "egen risk". Klubben är hänvisad till de regler som gäller vid de parkeringar som finns runt arenan. Var extra försiktiga vid HVs hemmamatcher då är det extra stor risk att parkeringen kontrolleras.

Jönköping kommun hänvisar oss till att använda de parkeringar som finns vid Konserthuset.

Kan man låna utrustning från föreningen?

Nej, vi har försökt med lån men det har inte fungerat tillfredsställande. Tillsvidare väljer vi att inte ha någon utrustning för utlåning. I klubbrummet finns dock utrustning som är till salu från medlemmar. Oftast till förmånliga priser, börja gärna där. Kod till klubbrummet kan lämnas ut vid förfrågan. Ring

Varför får vi faktura varje månad?

Klubben har valt att fakturera varje månad för att minska summan för våra medlemmar. Skulle vi fakturera varje halvår skulle det bli en större summa som kanske känns tuffare att betala. Vi har följt medlemmarnas önskan även om vår kassör får lite mer att göra.

Vad innebär Off-ice träning?

Off-ice är träning utan skridskor där åkaren är iklädd gympakläder, som gympan i skolan. Off-ice är enligt många viktigare än isträningen eftersom du måste kunna rörelsen innan du ställer dig på isen. Dessutom är det på Off-ice man bygger upp den grundfysik och kondition som krävs för att genomföra ett program. 

Off-ice-träningen brukar vara i TRX-rummet i Kinnarps arena alternativt i något utrymme i arenan, se schema för detaljer.

Följande utrustning behövs:

- Gympakläder

- Vattenflaska

- Hopprep

- Spinner (plastplatta för övning av piruetter)

Hur kommer jag i kontakt med föreningen?

Kontaktuppgifter till JSKs styrelsemedlemmar finns här. Vill du nå Styrelsen skickar du till This is a mailto link.

Jag vill engagera mig, hur gör jag?

Kontakta valfri styrelsledamot eller skicka ett mejl till This is a mailto link, vi är mer än glada för alla som vill hjälpa till!

Jag vill har ett förbättringsförslag, hur gör jag?

Kontakta klubben med ditt förslag via This is a mailto link, vi lovar att återkomma.

Jag vill gå ur klubben, hur gör jag?

Läs under klubbens stadgar "11 § Utträde".

Varför är det 3 månaders uppsägningstid på åkavgiften? 

JSK bokar och tilldelas istid i början på varje säsong. För att kunna betala ishyra och lönekostnader måste vi ha denna långsiktighet. Varje åkare som slutar innebär minskad åkintäkt och minskat LOK-stöd för föreningen. Således måste JSK ha denna regel för att kunna upprätthålla en viss förutsägbarhet i vår planering. 

Jönköpings Skridskoklubb samarbetar med:


Logo_VBAB

Logo_Husqvarna

Logo_Länsförsäkringar
Norrköpings Skateshop

Tengbom_web

JönköpingEnergi_Logo

Kaminexperten_Logo

Logo_BraheRevision

VTAB_Logo

Nordea_Logo 

Logo_Bombastik

 

För frågor eller bidrag till
hemsidan:This is a mailto link
 
 

  

Banner_hemsida_1  

”Vi utbildar och utvecklar vår
förening tillsammans med
SISU Idrottsutbildarna/Smålandsidrotten”

IL_red

 

        hemmavinsten

 

 

Postadress:
Jönköpings SK - Konståkning
Box 509
55117 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info