Hoppa till sidans innehåll

Detaljer om Skridskoskolan


För oss är det jätteviktigt att våra åkare i Skridskoskolan har roligt på isen! Oavsett om du vill fortsätta i vår Konståkningsskola, satsa hockey eller om du bara vill lära dig att åka skridskor så finns vi här för att lära dig grunderna på ett kul och varierande sätt!

Skridskoskolan fungerar ungefär som skolan. I skolan har man läsår men hos oss kallas det säsonger. Varje säsong har en hösttermin och en vårtermin. Så en säsong börjar på hösten och avslutas till sommaren året därpå, precis som ett läsår. Inför varje säsong måste alla åkare anmäla sitt intresse oavsett om man åkt säsongen innan eller om man är helt ny. Om man inte gör en anmälan inför en ny säsong finns risken att man mister sin plats. Däremot behöver man inte anmäla sitt intresse mellan höst- och vårterminen. Har du fått en plats i Skridskoskolan så gäller den hela säsongen.

Vi försöker alltid ta emot nya åkare även under pågående säsong gör bara en intresseanmälan så hjälper vi dig vidare.

Detta gäller för helt nya åkare:

  1. Gör en intresseanmälan här.
  2. Avvakta mailbekräftelse från Skridskoskolan
  3. Gör ditt första pass (Prova-på-pass) som är gratis
  4. Vill du fortsätta är det bara att dyka upp på nästa träning och pricka av sig när man kommer
  5. Vill du inte fortsätta meddelar du detta direkt till This is a mailto link *
  6. JSK skickar ut en faktura för terminsavgift och medlemsavgift

 

Detta gäller för åkare som åkt säsongen innan:

  1. Gör en intresseanmälan inför nästa säsong här.
  2. Avvakta mailbekräftelse från Skridskoskolan
  3. JSK skickar ut en faktura för terminsavgift och medlemsavgift

 

* På sätt kan vi erbjuda platsen till någon annan som anmält intresse 

Kontakt: Alla kommunikation från Skridskoskolan till åkarens målsman sker via mail. Se till att meddela eventuella ändringar i er epost. Allmänna frågor hänvisas till  This is a mailto link

Anmälan: Görs via anmälningsformuläret. Bekräftelse skickas så snart vi hunnit registrera er. Antalet platser är begränsade och prioriteras utifrån anmälningsdatum.

Gruppindelning: Görs på plats efter att tränarna sett åkarna på isen. Hänsyn tas till ålder och åkskicklighet. Under terminens gång kan det bli aktuellt med förändringar i gruppsammansättningen eftersom barn utvecklas olika snabbt. Tränaren förbehåller sig rätt att göra dessa ändringar. Tränaren avgör även när åkaren kan erbjudas plats i Konståkningsskolan vilken för många blir nästa steg efter Skridskoskolan. 

Träningstiden: Går väldigt fort, så se till att vara där i tid! Att besöka toaletten innan man tar på sig skridskorna kan vara bra. Tränarna säger till när det är dags att gå ut på isen.

Ålder: 4 år och uppåt.

Tränarna: Samtliga tränare har minst regional utbildning av Östra Götalands konståkningsförbund.

Märkestagning: Under terminen genomförs en eller flera s.k. "Märkestagning". Detta är ett tillfälle då åkarna ges möjlighet att göra vissa enklare tester. Detta är frivilligt men uppmuntras för det ger åkaren en återkoppling på sin utveckling. Märkestagningen är standardiserad och genomförs på samma sätt hos alla skridskoskolor. Det är Tränaren som meddelar och erbjuder åkaren chansen att genomföra testet. Efter genomfört och godkänt test erbjuds åkaren att köpa det märke man erövrat men det är helt frivilligt.

Klädsel: Skall vara varm, men smidig. Klä barnen efter principen lager-på-lager. Kraftigt nedsmutsade kläder är inte tillåtna, då sand på isen förstör slipningen och åkarna kan göra sig illa.

Vantar: Obligatoriskt

Hjälm: Obligatoriskt! Se till att hjälmen är tydligt märkt med åkarens för- och efternamn och grupp (vi delar ut etiketter vid start av terminen).Hjälmen bör justeras så den sitter bra och bandet är lagom spänt. Allhjälm eller ishockeyhjälm brukar fungera bäst.

Skridskor: En stadig skridskokänga som ger ordentligt stöd för vristen är det bästa valet. För yngre åkare kan så kallad skalskridsko fungera bra. Man behöver inte ha taggar i Skridskoskolan. Om ni avser att skaffa nya skridskor, fråga oss gärna om råd. A och O är slipade skridskor. Vi på JSK har egen slipmaskin och erfarna slipare så med fördel lämnar du skridskorna för slipning i klubben. Efter träning är det viktigt att torka av skridskoskenorna så de inte rostar.

Plats: Vi håller till i D-hallen på Kinnarps arena. Vi har omklädningsrum för Skridskoskolan, uppmärkt på tavlan vid ingången.

Fika: Vi serverar fika till en billig peng under Skridskoskolan.

Ishallen: Det blir trångt i båset vid rinken. När tränaren bett barnen gå ut på isen önskar vi att föräldrarna förflyttar sig upp till läktaren. Barnen kan lättare koncentrera sig på isen om föräldrarna inte finns alldeles tätt inpå.

Avslutning/uppvisning: Varje termin avslutas med någon form av avslutning/uppvisning. 

Uppdaterad: 14 JUL 2019 20:42 Skribent: Skridskoskolan
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Jönköpings SK - Konståkning
Box 509
55117 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info