Hoppa till sidans innehåll

Tester


För att tävla måste åkaren ha klarat grundtestet. Det är tränaren som bedömer vem som är redo att testa. JSK anordnar i regel test två gånger per år och detta sker vanligtvis i september och mars. Åkare kan också få möjlighet att åka på test som arrangeras av andra klubbar, detta beslutas av tränare i samråd med åkare och föräldrer. Att testa är frivilligt.

Testsystemet består av två delar, basictest och friåkningstest. Basictesterna syftar till att åkaren ska lära sig grundläggande skridskoteknik, bågar, skär och vändningar. Friåkningstesterna syftar till att kvalitetssäkra teknikutvecklingen samt att dela in åkarna kunskapsmässigt för tävlingar. Basic- och fritest är separata test. Första testnivån är grundtest och sedan följer test 1 till 4. I friåkning finns dessutom test 5 och 6.

För att få testa ska ha åkaren betalat tävlingslicens och testavgift (till arrangerande klubb) innan test utförs. Tävlingslicensen administreras av tävlingsansvarig för JSK och de åkare som ska tävla/testa kommer få detta av tävlingsansvarig.  Gällande betalning för test har varje klubb har sina egna tillvägagångssätt för betalning. Testavgiften varierar, men är vanligtvis runt 100 – 200 kronor.

När JSK anordnar test ska det vid betalning anges vilket/vilka test som avses samt namn på åkaren vid inbetalningen. Inbetalning kan göras innan test genom JSK Bankgiro eller via Swish/kontanter på plats. Om du väljer att betala innan måste du på plats ha bevis på att detta är genomfört.

Inför ett test ska åkaren vara i god tid. Tänk också på att det är preliminära tider och därför ta med varma kläder om du behöver vänta.

Läs mer om tester på förbundents hemsidan. 

Uppdaterad: 27 JAN 2018 16:42 Skribent: Jönköpings Skridskoklubb
E-post: info(a)skatejonkoping.com

Jönköpings Skridskoklubb samarbetar med:

kskate_liten.png

flugger_farg_logose_blue.svg

vc_liten.png

logo_lansforsakringar_jonkoping.svg

vatterhem.png

Logo_BraheRevision

Kaminexperten_Logo

Logo_Husqvarna

Norrköpings Skateshop

VTAB_Logo

Tengbom_web

JönköpingEnergi_Logo 

För frågor eller bidrag till
hemsidan: This is a mailto link
 
 

  

Banner_hemsida_1  

”Vi utbildar och utvecklar vår
förening tillsammans med
SISU Idrottsutbildarna/Smålandsidrotten”

IL_red

 

        hemmavinsten

 

 

Postadress:
Jönköpings SK - Konståkning
Box 509
55117 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0709101628
E-post: info@skatejonkoping....

Se all info