Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Jönköpings Skridskoklubb - Vi har utbildat skridskoåkare sedan 1958

JSK 2015_web

Det började med att några skridskointresserade personer i början av femtiotalet önskade få igång konståkningsverksamhet i Jönköping. Detta gjordes genom att bilda en skridskosektion inom cykelklubben Revansch. När den satsningen inte riktigt blev som man önskade flyttade man över till Jönköpings Cykelklubb och till sist blev man en sektion inom Hallby. Året 1958 bröt man sig loss från Hallby och bildade en egen förening och Jönköpings Skridskoklubb var grundat. Det var samma år som Jönköping och faktiskt Sverige, fick sin första ishall - Rosenlundshallen. I folkmun kom Rosenlundshallen att kallas för "Ispalatset".

Jönköpings Skridskoklubb träning och tävlande i konståkning på olika nivåer främst inom individuellt (singelåkning) men vi har historiskt även tränat par och i lag (synkro).

Från och med hösten 2012 bedrivs all träningen i Husqvarna Garden. Tidigare bedrevs den också i Smedjehov, Norrahammar

Skridskoskolan är JSK:s grundpelare. Där erbjuder vi alla barn från 4-års ålder att lära sig grundläggande skridskoteknik och ta sina första steg mot konståkning. Efter skridskoskolan går man sedan vidare till någon av våra konståkningsgrupper.

I singelåkning bedrivs både rekreations- och tävlingsinriktad träning med både hopp och piruetter. Åkarna tränar flera gånger i veckan både på is och som vi säger "off-ice". Varje åkare har sitt egna program till musik, i programmet ingår steg, hopp och piruetter i olika svårighetsgrader. JSK:s åkare har en historik av att placera sig mycket bra på tävlingar och har haft deltagare med på de flesta större tävlingar i landet.

Jönköpings Skridskoklubb är en professionell konståkningsklubb. Det innebär att vi med vår huvudtränare, som självklart har både idrotts-/ledarubildning och tidigare meriterande tävlingskarriär bakom sig, samt en styrelse med bredd och kompetens - skapar de bästa förutsättningarna för medlemmar och aktiva att träna på en individuellt anpassad nivå - en klubb för alla!

 

Uppdaterad: 29 SEP 2018 12:38 Skribent: JSK
E-post: info(a)skatejonkoping.com

Jönköpings Skridskoklubb samarbetar med:

kskate_liten.png

flugger_farg_logose_blue.svg

vc_liten.png

logo_lansforsakringar_jonkoping.svg

vatterhem.png

Logo_BraheRevision

Kaminexperten_Logo

Logo_Husqvarna

Norrköpings Skateshop

VTAB_Logo

Tengbom_web

JönköpingEnergi_Logo 

För frågor eller bidrag till
hemsidan: This is a mailto link
 
 

  

Banner_hemsida_1  

”Vi utbildar och utvecklar vår
förening tillsammans med
SISU Idrottsutbildarna/Smålandsidrotten”

IL_red

 

        hemmavinsten

 

 

Postadress:
Jönköpings SK - Konståkning
Box 509
55117 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0709101628
E-post: info@skatejonkoping....

Se all info