Hoppa till sidans innehåll

Detaljer om Skridskoskolan


För oss är det angeläget att våra åkare i Skridskoskolan också har roligt på isen! Oavsett om du vill fortsätta i vår Konståkningsskola, satsa på ishockey eller om du bara vill lära dig att åka skridskor så finns vi här för att lära dig grunderna på ett pedagogiskt och varierande sätt!

Skridskoskolan fungerar ungefär som skolan. I skolan har man läsår men hos oss kallas det säsonger. Varje säsong har en hösttermin och en vårtermin. Så en säsong börjar på hösten och avslutas till sommaren året därpå. Inför varje säsong måste alla åkare anmäla sitt intresse oavsett om man åkt säsongen innan eller om man är helt ny. Om man inte gör en anmälan inför en ny säsong finns risken att man mister sin plats. Däremot behöver man inte anmäla sitt intresse mellan höst- och vårterminen. Har du fått en plats i Skridskoskolan så gäller den hela säsongen.

Vi försöker alltid ta emot nya åkare även under pågående säsong, gör bara en intresseanmälan så hjälper vi dig vidare.

Detta gäller för helt nya åkare:

 1. Gör en intresseanmälan här.
 2. Avvakta mailbekräftelse från Skridskoskolan
 3. Gör ditt första pass (Prova-på-pass) som är gratis
 4. Vill du inte fortsätta meddelar du detta direkt till This is a mailto link*
 5. Vill du fortsätta är det bara att dyka upp på den tid som du blivit erbjuden av vår tränare
 6. JSK skickar ut en faktura för terminsavgift och medlemsavgift

* På sätt kan vi erbjuda platsen till någon annan som anmält intresse 

Kontakt: Alla kommunikation från Skridskoskolan sker via mail. Se till att meddela eventuella ändringar i er epost. Frågor hänvisas till  This is a mailto link

 

Tid och plats:

 • Lördag förmiddag. Skridskoskola 1 kl. 9:00-9:50. Skridskoskola 2 kl.10:00-10:50. (Läs mer om gruppindelning längre ner)
  Träningstiden går väldigt fort, så se till att vara där i tid! Att besöka toaletten innan man tar på sig skridskorna kan vara bra. Tränarna säger till när det är dags att gå ut på isen.
 • Vi håller till i D-hallen i Husqvarna Garden. Ingång D.

gatuvy.png

google_maps.png

 • Föräldrar och syskon som vill vänta kvar ska vistas på läktaren en trappa upp (ingen får vistas i båsen vid isen, det är bättre för barnen).
    

Ålder:

Från 4 år och uppåt.

Utrustning:

Obligatorisk utrustning:

 • Skridskor: En stadig skridskokänga som ger ordentligt stöd för vristen är det bästa valet. För yngre åkare kan så kallad skalskridsko fungera bra. Man behöver inte ha taggar i Skridskoskolan. Om ni avser att skaffa nya skridskor, fråga oss gärna om råd. Viktigt är att ha slipade skridskor. På JSK erbjuder vi slipning både för åkare o familjen. Efter träning är det viktigt att torka av skridskoskenorna så de inte rostar. Vi är tacksamma om åkarens skridskoskydd är märkta med namn då många barn har liknande skydd.
  JSK har ingen egen utlåning av utrustning men vi rekommenderar ett besök på Jönköping kommuns Fritidsbank (nytt fönster). Här kan du låna utrustning i 14 dagar utan avgift. 
 • Hjälm: Se till att hjälmen är tydligt märkt med åkarens för- och efternamn (vi delar ut etiketter vid start av terminen). Hjälmen bör justeras så den sitter bra och bandet är lagom spänt. Allhjälm eller ishockeyhjälm brukar fungera bäst.
 • Vantar: Även vantar är obligatoriskt ute på isen! 

Rekommenderad utrustning:

 • Kläderna ska vara varma men smidiga. Klä barnen efter principen lager-på-lager. Kraftigt nedsmutsade kläder är inte tillåtna, då vi vill undvika smuts på isen.

Ute på isen:

Tränarna: Vi strävar efter att alla våra tränare har minst en sk. grundutbilning. Flera har även mer utbildningar och vi försäker även se till att våra mer seniora tränare utbildar internt i klubben. Du ser vilka de är HÄR (nytt fönster).

Gruppindelning: Görs av tränare med hänsyn till åkskicklighet. Skridskoskola 1 riktar sig till helt nya åkare upp till skridskoskolemärke 2. Skridskoskola 2 erbjuder vi för åkare med märke 2 upp till 4. I både Skridskoskola 1 och 2 förekommer även mindre gruppindelningar på isen beroende på det moment som övas.
Under terminens gång kan det bli aktuellt med förflyttning i Skridskoskolan utifrån åkarens utveckling. Tränaren avgör även när åkaren kan erbjudas plats i Konståkningsskolan vilken för många blir nästa steg efter Skridskoskolan. Allt detta sköts av oss i klubben och ni som åkare/familj blir informerade om vad som gäller i ert ensikilda fall. 

Skridskoskolemärken: Under hela terminen hållare tränare uppsikt över åkarnas framsteg och dessa mäts mot fastställda kunskapsmål framtagna av Svenska Konståkningsförbundet, så kallade Leo-märken*. Vid slutet av terminen blir åkare och föräldrar blir informerade om vilka Leo-märken åkaren klarat och man kan då även köpa sina märken, ungefär som simskolornas märkessystem. Märkestagning ska vara ett avslappnat och roligt sätt att mäta sina framsteg och det är helt "frivilligt" och man väljer själv hur man vill hantera informationen man får kring detta.

* Det finns 8 nivåer/Leo-märken, vissa tar man i Skridskoskolan och vissa tar man om man går vidare till konståkningsskolan (Grön grupp). Läs mer om Svenska konståkningsförbundets Leo-märken (nytt fönster).

Sälarna: Ibland kan det vara skönt med lite stabilt stöd under träningen. Det finns extra stöd att få tack vare våra sex stycken stabila issälar.  

Avslutning/uppvisning: Varje termin avslutas med någon form av avslutning/uppvisning. 

Efter träningen:

Fika: Vi erbjuder fikaförsäljning i samband med Skridskoskolan. Utanför omklädningsrummen finns då fika att köpa fika för en billig peng. 

Övrigt: JSK genomför varje säsong en enkät där åkare och föräldrar får lämna sina betyg på i Skridskoskolan. Vi är måna om att ständigt förbättra oss och göra vår skridskoskola bättre hela tiden. De senaste två åren har vi haft väldigt nöjda åkare och det vill vi ha i fortsättningen också!

Uppdaterad: 14 JUL 2019 20:42 Skribent: Skridskoskolan
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Jönköpings SK - Konståkning
Box 509
55117 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0709101628
E-post: info@skatejonkoping....

Se all info